Vrei să-ți începi afacerea cu dreptul? Află care sunt pașii pentru deschiderea unei firme. Pentru tine, echipa Reinvent Consulting pregătește, depune, ridică și înmânează documentele pentru înființare.

Înființarea unui SRL (Societate cu Răspundere Limitată) implică un proces specific, care poate varia ușor în funcție de legislația țării în care doriți să înființați societatea. În general, următorii pași ar trebui să fie luați în considerare:

 1. Planificare și documentație: Stabiliți obiectivele și structura de bază a societății. Decideți asupra numelui societății și asigurați-vă că acesta este disponibil și în conformitate cu cerințele legale. Elaborați actul constitutive și stabilizați capitalul social.
 2. Consultanță juridică și contabilă: Este recomandat să consultați un avocat sau un contabil specializat în înființarea de societăți comerciale. Aceștia vă pot ajuta să înțelegeți cerințele legale specifice și să vă asiste în procesul de înregistrare.
 3. Redactarea actului constitutiv: Actul constitutiv trebuie redactat în conformitate cu cerințele legale. Acest document va include informații precum obiectul de activitate, capitalul social, denumirea societății, adresa sediului social și structura de conducere.
 4. Înregistrarea la Registrul Comerțului: Depuneți actele necesare la Registrul Comerțului pentru înregistrarea societății. Aceste acte pot include Actul constitutiv, declarații privind asociatul unic/asociații, declarații privind conducerea societății.
 5. Obținerea autorizațiilor și licențelor necesare: Verificați cerințele specifice ale domeniului dumneavoastră de activitate și asigurați-vă că obțineți toate autorizațiile și licențele necesare pentru a putea opera legal.
 6. Deschiderea unui cont bancar pentru societate: După înregistrare, deschideți un cont bancar dedicat societății. Acest cont va fi folosit pentru gestionarea finanțelor societății.
 7. Înregistrarea angajaților: Dacă intenționați să angajați personal, asigurați-vă că îndepliniți toate cerințele legale pentru înregistrarea angajaților și respectați legislația muncii.
 8. Respectarea obligațiilor fiscale și contabile: Familiarizați-vă cu legislația fiscală și contabilă și asigurați-vă că respectați toate obligațiile legale în ceea ce privește evidența financiară și declararea și plata impozitelor și taxelor.

Este important să consultați un specialist în dreptul afacerilor și contabilitate înainte de înființarea unui SRL, deoarece cerințele specifice și procedurile pot varia în funcție de țară și jurisdicție. De aceea, puteți apela cu încredere la serviciile noastre. Va oferim suportul atât înainte de procedura pentru a lua cea mai bună decizie cât și pe parcursul înființării.

Date contact

In cazul in care  doriti si alte detalii privind procedura de infiintare a unui SRL,va asteptam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected].

Daca v-ati hotarat putem demara infiintarea firmei dumneavoastra la oricare din sediile noastre:

 • Sediul central situat in: Bulevardul Iuliu Maniu nr 6L. Cladirea CAMPUS 6.1, Etaj 3, Bucuresti (prima cladire pe coltul intersectiei cu Vasile Milea, langa Vodafone) sau la unul din sediile secundare:
 • Birou Sector 1: Zona Promenada Mall – intersectie strada Avionului cu strada Aripilor – telefon: 0733.050.462.
 • Birou Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) – telefon: 0733.050.051.
 • Birou Sector 3: Bulevardul Basarabia nr.256 G, etaj 7 – telefon: 0733.054.904.
 • Birou Sector 4: Strada Podul Inalt nr.6, zona Berceni – telefon: 0733.054.287.
 • Birou Sector 6: Soseaua Virtutii nr. 19D, etaj 4, biroul A – telefon: 0733 050 466.
 • Birou Județ Ilfov: Chitila, pe DN7, Strada Banatului nr.4 – telefon: 0733.054.293.