Registrul Unic de Control!

Registrul unic de control este un instrument utilizat în domeniul contabilității și al managementului financiar pentru a urmări și a controla înregistrările financiare ale unei organizații sau a unei afaceri. Acesta are rolul de a asigura transparența, precizia și conformitatea cu regulamentele și legile financiare în vigoare.

Iată câteva aspecte importante legate de Registrul unic de control:

 1. Scopul Registrului Unic de Control: Acesta este utilizat pentru a înregistra toate tranzacțiile financiare ale unei organizații, inclusiv veniturile, cheltuielile, activele și pasivele. Scopul principal este de a furniza o imagine clară și precisă a situației financiare a unei entități.
 2. Conformitatea cu Reglementările Financiare: Registrul unic de control este esențial pentru a se asigura că toate înregistrările financiare sunt efectuate în conformitate cu reglementările și legile financiare aplicabile. Acest lucru este crucial pentru evitarea problemelor legale și a sancțiunilor.
 3. Transparența și Răspunderea: Acest instrument sporește transparența în ceea ce privește gestionarea financiară a unei organizații. El face ca toate tranzacțiile să fie documentate și verificabile, ceea ce contribuie la răspunderea în fața acționarilor, investitorilor și a altor părți interesate.
 4. Auditorii și Inspectori: Registrul unic de control este adesea folosit în timpul auditurilor financiare externe sau în cazul inspecțiilor fiscale. Acesta oferă o bază solidă pentru a verifica și valida informațiile financiare ale organizației.
 5. Structura Registrului Unic de Control: Acesta poate varia în funcție de dimensiunea și complexitatea organizației, dar în general, va conține înregistrări precum jurnalele de tranzacții, balanța conturilor, registrul de numerar, documente justificative și alte înregistrări financiare.

În Registrul Unic de Control sunt înregistrate următoarele informații:

 1. Date despre control: Aceasta include data, ora și locul controlului, precum și datele de identificare ale persoanelor implicate în control.
 2. Obiectul controlului: Se precizează domeniul și scopul controlului efectuat, cum ar fi fiscal, vamal sau protecția consumatorilor.
 3. Rezultatele controlului: Se înregistrează constatări, recomandări, sancțiuni sau alte măsuri dispuse în urma controlului.
 4. Documentele controlului: Se menționează documentele utilizate în cadrul controlului, cum ar fi ordinele de control, procesele-verbale etc.
 5. Responsabilii de control: Se indică persoanele sau instituțiile responsabile de efectuarea controlului.
 6. Drepturile și obligațiile verificatului: Se adaugă informații referitoare la drepturile și obligațiile persoanei sau entității verificate în cadrul controlului.

Registrul Unic de Control are scopul de a asigura transparența procesului de control și de a oferi un mijloc de verificare a legalității și eficienței controalelor efectuate de către instituțiile de control. Este parte a eforturilor de digitalizare și modernizare a administrației publice și a procesului de monitorizare a respectării obligațiilor fiscale și a altor reguli.

Este important ca Registrul Unic de Control să fie întreținut cu precizie și să fie accesibil pentru auditori și inspectori atunci când este necesar. Neglijarea acestui aspect poate duce la consecințe grave, cum ar fi amenzi, litigii sau pierderea încrederii investitorilor și a altor părți interesate. Prin urmare, gestionarea cu atenție a Registrului Unic de Control este esențială pentru orice organizație sau afacere.

Registrul Unic de Control trebuie obținut în maxim 30 de zile de la înființare.

Pentru obținerea Registrului Unic de Control ne puteți contacta accesand link-ul: https://www.reinventconsulting.ro/evidenta-financiar-contabila

Date contact

In cazul in care  doriti si alte detalii privind serviciile noastre, va asteptam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected].

Daca v-ati hotarat putem demara infiintarea firmei dumneavoastra la oricare din sediile noastre:

 • Sediul central situat pe: Strada Dealul Tugulea numarul 77, Sector 6 sau la unul din sediile secundare:
 • Birou Sector 1: Zona Promenada Mall – intersectie strada Avionului cu strada Aripilor – telefon: 0733.050.462.
 • Birou Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) – telefon: 0733.050.051.
 • Birou Sector 3: Bulevardul Basarabia nr.256 G, etaj 7 – telefon: 0733.054.904.
 • Birou Sector 4: Strada Podul Inalt nr.6, zona Berceni – telefon: 0733.054.287.
 • Birou Județ Ilfov: Chitila, pe DN7, Strada Banatului nr.4 – telefon: 0733.054.293.