Tot ce aveți nevoie să știți despre importanța unui sediu social pentru un S.R.L.

Un sediu social este locația fizică sau juridică unde o companie sau organizație își stabilește principala sa prezență și desfășoară activitățile administrative. Este adesea sediul principal sau central al unei companii și este locul în care sunt luate decizii strategice, gestionate operațiunile și coordonate activitățile organizației.

Valabilitatea sediului social este extrem de importantă pentru o companie sau organizație, având următoarele aspecte cheie:

 • Rezidența legală: Sediul social stabilește rezidența legală a unei companii și determină jurisdicția în care aceasta este înregistrată și reglementată. Legile și reglementările aplicabile companiei sunt cele ale județului în care se află sediul social. Acesta este un aspect important în ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor legale și fiscale, precum și respectarea normelor și reglementărilor specifice.
 • Identitatea organizațională: Sediul social este adresa oficială a companiei și este menționat în documentele legale, precum certificatele de înregistrare, actele de înființare și corespondența oficială. Acesta contribuie la stabilirea identității și credibilității organizației în fața clienților, partenerilor de afaceri și autorităților.
 • Comunicare și contact: Sediul social servește ca punct de contact pentru clienți, parteneri de afaceri, furnizori și alte părți interesate. Prin furnizarea unei adrese fizice și a unor informații de contact, sediul social facilitează comunicarea și interacțiunea cu organizația respectivă. Acest lucru este esențial pentru a dezvolta relații solide și pentru a asigura un flux eficient de informații și de corespondență.
 • Stabilitate și continuitate: Sediul social oferă stabilitate și continuitate companiei. O locație fizică bine definită asigură un spațiu în care angajații pot desfășura activitățile de zi cu zi și în care pot fi păstrate documente și înregistrări importante.
 • Imagine și prestigiu: Sediul social poate contribui la construirea unei imagini și a unui prestigiu pozitiv pentru companie. Unele zone sau clădiri pot fi considerate prestigioase sau reprezentative pentru anumite industrii sau sectoare de activitate. Prin alegerea unui sediu social într-un astfel de loc, organizația poate beneficia de o imagine mai puternică și de un impact mai mare în rândul clienților, investitorilor și partenerilor de afaceri.

De aceea venim în întâmpinarea antreprenorilor prin asigurarea unei adrese pentru stabilirea sediului social în locațiile noastre. Oferim găzduire sediu social  cu activitate și fără activitate în București și Ilfov.

Prin intermediul găzduirii sediului firmei SRL veți dispune de un spațiu necesar pentru documentația legală unde veți primi înștiințări din partea instituțiilor statului. Puteți consulta oferta noastră accesând link-ul: https://www.reinventconsulting.ro/infiintari-firme/sedii-sociale

Dacă sediul social al unei companii expiră sau nu mai este valabil, există unele riscuri și consecințe negative pe care aceasta le poate întâmpina. Iată câteva dintre acestea:

 • Neconformitate legală - dacă sediul social nu mai este valabil, compania poate fi considerată în ilegalitate și poate fi supusă sancțiunilor legale. De exemplu, autoritățile fiscale pot aplica amenzi sau pot începe proceduri de închidere a activității dacă sediul social nu este actualizat în conformitate cu reglementările în vigoare.
 • Pierderea rezidenței legale - sediul social este adresa legală și juridică a companiei. Dacă acesta expiră, compania poate pierde rezidența legală și, implicit, poate pierde beneficiile fiscale, drepturile și privilegiile asociate rezidenței legale.
 • Dificultăți de comunicare și contact - sediul social expirat poate duce la dificultăți în comunicarea și interacțiunea cu clienții, partenerii de afaceri și alte părți interesate. Dacă adresa și informațiile de contact nu sunt actualizate, organizația/socieatea poate pierde oportunități de afaceri și poate genera confuzie sau frustrare în rândul clienților.
 • Imaginile negative și pierderea încrederii - un sediu social expirat poate transmite un mesaj negativ despre organizație/societate. Clienții, partenerii de afaceri și investitorii pot interpreta această situație ca pe o neglijență sau lipsă de profesionalism. Acest lucru poate afecta încrederea și reputația organizației și poate duce la pierderea oportunităților de afaceri și colaborări importante.
 • Dificultăți în administrarea și organizarea internă -  un sediu social expirat poate crea dificultăți în administrarea și organizarea internă a companiei. De exemplu, pot apărea probleme în primirea corespondenței, gestionarea documentelor și accesul angajaților la informațiile necesare. Acest lucru poate afecta eficiența și eficacitatea activităților desfășurate într-o companie.

În concluzie, valabilitatea sediului social reprezintă un aspect important pentru o companie în ceea ce privește conformitatea legală, identitatea, comunicarea, stabilitatea și imaginea în general. Alegerea și menținerea unui sediu social adecvat sunt esențiale pentru succesul și dezvoltarea organizației pe termen lung.

Este recomandat să consulți un specialist în domeniul juridic sau fiscal pentru a te asigura că urmezi corect procedurile legale specifice și cerințele din țara ta. Vă putem oferi sfaturi și îndrumări personalizate în funcție de situația și nevoile companiei dumneavoastră.

Date contact

In cazul in care  doriti si alte detalii privind procedura de infiintare a unui SRL,va asteptam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected].

Daca v-ati hotarat putem demara infiintarea firmei dumneavoastra la oricare din sediile noastre:

 • Sediul central situat in: Bulevardul Iuliu Maniu nr 6L. Cladirea CAMPUS 6.1, Etaj 3, Bucuresti (prima cladire pe coltul intersectiei cu Vasile Milea, langa Vodafone) sau la unul din sediile secundare:
 • Birou Sector 1: Zona Promenada Mall – intersectie strada Avionului cu strada Aripilor – telefon: 0733.050.462.
 • Birou Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) – telefon: 0733.050.051.
 • Birou Sector 3: Bulevardul Basarabia nr.256 G, etaj 7 – telefon: 0733.054.904.
 • Birou Sector 4: Strada Podul Inalt nr.6, zona Berceni – telefon: 0733.054.287.
 • Birou Sector 6: Soseaua Virtutii nr. 19D, etaj 4, biroul A – telefon: 0733 050 466.
 • Birou Județ Ilfov: Chitila, pe DN7, Strada Banatului nr.4 – telefon: 0733.054.293.