V-ați deschis recent o firmă și doriți să știți cât de importantă este menținerea evidenței contabile sau care sunt situațiile financiare de care trebuie să țineți cont pentru a fi în legalitate?

Aceste documente oferă o imagine completă a performanței financiare a unei companii și pot fi utilizate pentru analiza sa.

 1. Bilanțul contabil: Acesta prezintă situația financiară a unei companii la un anumit moment în timp. Bilanțul este împărțit în active (cum ar fi numerarul, creanțe, active fixe etc.) și pasive (cum ar fi datorii, capital social etc.). Prin compararea activelor cu pasivele, puteți evalua solvabilitatea financiară a firmei.
 2. Contul de profit și pierdere: Acesta evidențiază veniturile, cheltuielile și profitul sau pierderea netă într-un anumit interval de timp. Acest document vă permite să evaluați performanța operațională a firmei și să identificați sursele de venit și cheltuieli.
 3. Raportul fluxurilor de numerar: Acesta urmărește intrările și ieșirile de numerar ale firmei într-un anumit interval de timp. Vă arată cum s-a generat și cum a fost utilizat numerarul în activitatea companiei, inclusiv activitățile operaționale, de investiții și de finanțare.
 4. Notele explicative: Acestea oferă informații suplimentare despre politici contabile, estimări și alte aspecte relevante legate de situația financiară a firmei. Aceste note pot include informații despre activele și datoriile semnificative, riscurile și angajamentele companiei.

Oferim servicii complete de evidență contabila asigurate de către experții noștri contabili.

Ne puteți contacta direct la 0733.050.151 sau la [email protected].

Tinerea contabilității unei firme de către un expert implică urmărirea și înregistrarea tuturor tranzacțiilor financiare și a altor evenimente relevante pentru afacerea respectivă. Aici sunt pașii de bază pentru a ține contabilitatea unei firme:

 1. Înființarea unui sistem contabil: Se stabilește  un sistem contabil adecvat nevoilor și mărimii firmei dumneavoastră. Acesta poate fi un sistem manual sau unul informatizat cu ajutorul unui software de contabilitate.
 2. Deschiderea conturilor bancare: se deschid conturi bancare separate pentru firmă, astfel încât să păstrați tranzacțiile de afaceri separate de finanțele personale.
 3. Înregistrarea tranzacțiilor: se înregistrează  toate tranzacțiile financiare ale firmei, inclusiv vânzări, achiziții, plăți către furnizori, încasări de la clienți, salarii etc. Asigurați-vă că aveți documentele justificative corespunzătoare pentru fiecare tranzacție (facturi, chitanțe etc.).
 4. Contabilitatea dublă: se utilizează  principiul contabilității duble, care implică înregistrarea fiecărei tranzacții în cel puțin două conturi. De exemplu, o vânzare poate implica înregistrarea în contul de vânzări și în contul de creanțe clienți.
 5. Balanța de verificare: se încheie  lunar o balanță de verificare, care prezintă suma totală a debitelor și a creditelor pentru fiecare cont. Aceasta va permite să se verifice dacă înregistrările sunt corecte și echilibrate.
 6. Declarațiile financiare: se generează declarațiile financiare periodice, cum ar fi bilanțul, contul de profit și pierdere și fluxul de numerar. Acestea oferă o imagine de ansamblu asupra situației financiare și performanțelor firmei dumneavoastră.
 7. Îndeplinirea obligațiilor fiscale: se asigură că respectați toate obligațiile fiscale, cum ar fi plata taxelor și prezentarea declarațiilor fiscale în termenele stabilite. Consultați un specialist în domeniul fiscal pentru a vă asigura că vă conformați legislației fiscale aplicabile.
 8. Păstrarea documentelor: se mențin toate documentele financiare și contabile relevante, cum ar fi facturile, chitanțele, statele de cont etc., pentru o perioadă specificată de lege. Aceste documente pot fi necesare în caz de audit sau pentru referință ulterioară.

Este important să aveți în vedere că cerințele specifice de contabilitate pot varia în funcție de natura afacerii. În unele cazuri, poate fi necesară implicarea unui contabil profesionist care să vă ajute să:

 • Scăpați de amenzi;
 • Evitați sancțiunile de orice fel;
 • Vă recuperați rapid sumele din TVA;
 • Nu intrați în categoria de risc fiscal ridicat, deci nu vă veți confrunta cu inspecții ANAF amănunțite la sediul dvs.

Societatea noastră se bucură de recunoașterea competenței profesionale din partea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), fiind înscrisă și în Registrul Consultanților Fiscali Autorizați din România.

Din acest fapt decurg în mod direct mai multe avantaje importante, trei garanții esențiale privind serviciile pe care le oferim: garanția competenței, garanția moralității și garanția calității.

 

Date contact

In cazul in care  doriti si alte detalii privind procedura de infiintare a unui SRL,va asteptam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected].

Daca v-ati hotarat putem demara infiintarea firmei dumneavoastra la oricare din sediile noastre:

 • Sediul central situat in: Bulevardul Iuliu Maniu nr 6L. Cladirea CAMPUS 6.1, Etaj 3, Bucuresti (prima cladire pe coltul intersectiei cu Vasile Milea, langa Vodafone) sau la unul din sediile secundare:
 • Birou Sector 1: Zona Promenada Mall – intersectie strada Avionului cu strada Aripilor – telefon: 0733.050.462.
 • Birou Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) – telefon: 0733.050.051.
 • Birou Sector 3: Bulevardul Basarabia nr.256 G, etaj 7 – telefon: 0733.054.904.
 • Birou Sector 4: Strada Podul Inalt nr.6, zona Berceni – telefon: 0733.054.287.
 • Birou Sector 6: Soseaua Virtutii nr. 19D, etaj 4, biroul A – telefon: 0733 050 466.
 • Birou Județ Ilfov: Chitila, pe DN7, Strada Banatului nr.4 – telefon: 0733.054.293.