RADIERE/ DIZOLVARE FIRMA

Societate fara datorii. Dizolvare si lichidare voluntara.

Procesul pentru lichidarea voluntara a unei firme, presupune ca societatea sa nu inregistreze datorii catre terti (bugetul de stat, banci, furnizori).

Pana la radierea societatii, trebuie parcursa procedura de dizolvare, apoi cea de lichidare.

Te sprijinim atat cu procedura de dizolvarea si lichidare voluntara ce se realizeaza in cadrul Registrului Comertului, cat si cu realizarea demersurilor contabile, respectiv intocmirea bilantului de lichidare. In situatia in care soldurile conturilor sunt pe zero, va veti simti usurat de faptul ca societatea dumneavoastra va fi radiata.

  • TARIF servicii Registrul Comertului: incepand de la 540 lei – onorariul si toate taxele pentru Registrul Cometului incluse. 
  • Pentru fiecare asociat suplimentar, se adauga un cost de 50 lei.
  • In acest cost nu este inclus procesul de lichidare.

Societate cu datorii.

Nu este posibila inchiderea unei societati comerciale cu datorii catre terti (buget, banci, furnizori), decat in anumite conditii.

In situatia in care va confruntati cu o astfel de situatie, va rugam sa ne contactati pentru a analiza impreuna situatia societatii si a gasi o solutie optima care sa corespunda situatiei in care care se regaseste societatea.

Totul despre acte necesare Radiere/ Dizolvare Firma

Dizolvarea societatilor comerciale are loc, conform legii, prin trecerea timpului stabilit ca durata a societatii, imposibilitatea realizarii obiectului de activitate al societatii sau realizarea acestuia, declararea nulitatii societatii, hotararea adunarii generale, hotararea tribunalului, la cererea oricarui asociat - pentru motive temeinice, falimentul societatii, alte cauze prevazute de lege sau de actul constitutiv al societatii.

Dizolvarea societatii are ca efect deschiderea procedurii lichidarii. Dizolvarea firmei are loc fara lichidare, in cazul fuziunii ori divizarii totale a societatii sau in alte cazuri prevazute de lege. Dizolvarea societatii inainte de expirarea termenului fixat pentru durata sa are efect fata de terti numai dupa trecerea unui termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei. Transmiterea patrimoniului are loc (si societatea isi inceteaza existenta) la urmatoarele date:

  • daca nu s-a facut opozitie, pe data expirarii termenului de introducere a opozitiei
  • daca s-a facut opozitie, pe data la care a devenit irevocabila hotararea de respingere a opozitiei sau, dupa caz, hotararea prin care se constata ca societatea sau asociatul unic a platit datoriile ori a oferit garantii acceptate de creditori sau a convenit cu acestia un aranjament pentru plata datraoriilor.

Cand sunt mai multi asociati, exista situatii in care se doreste dizolvarea unui s.r.l. inainte de expirarea termenului fixat ca durata a societatii. Printre motive pot fi neintelegerile grave dintre asociati, care impiedica functionarea societatii. In acest caz, dosarul de inregistrare  urmeaza a fi depus la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul in a carei raza teritoriala isi are declarat sediul social firma si trebuie sa contina documentele necesare parcurgerii etapei de dizolvare si etapei de radiere. Pentru dizolvare, pe langa cerere si taxele legale, dosarul trebuie sa cuprinda:

  • actul prin care se modifica actul constitutiv, in original si in copie
  • eventual, avizele prealabile prevazute in legile speciale (in original)
  • plata taxei de publicarea a actului modificator in Monitorul Oficial
  • Dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii actului modificator in Monitorul Oficial (Partea IV) se trece la etapa a II-a - radierea.

Demersul de radiere poate fi demarat dupa trecerea unui termen de 30 de zile de la publicarea actului modificator al actului constitutiv in Monitorul Oficial, bineinteles, aceasta in cazul in care nu s-a inregistrat vreo opozitie. In cazul in care s-a facut opozitie, cererea de radiere se poate introduce dupa ce a devenit irevocabila hotararea de respingere a opozitiei (sau, dupa caz, hotararea prin care se constata ca societatea sau asociatul unic a platit datoriile ori a oferit garantii acceptate de creditori sau a convenit cu acestia un aranjament pentru plata datoriilor) dar nu mai devreme de termenul de 30 de zile in care pot aparea si alte opozitii.

Dosarul de radiere se depune la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunalul in a carui raza teritoriala se afla sediul societatii comerciale si trebuie sa contina (pe langa cerere si dovezile privind plata taxelor) certificatul de inregistrare al societatii la Registrul Comertului, certificatul emis de organul fiscal competent din care sa rezulte ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale, eventual dovada Agentiei teritoriale de mediu privind aprobarea bilantului de mediu (daca societatea fusese autorizata sa desfasoare activitati cu impact asupra mediului).

Date contact

In cazul in care  doriti si alte detalii privind orice procedura,va asteptam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected].

Daca v-ati hotarat, ne puteti gasi la oricare din sediile noastre:

  • Sediul central situat in: Str. Dealul Tugulea, nr. 77, Bucuresti, sector 6 sau la unul din sediile secundare:
  • Birou Sector 1: Zona Promenada Mall – intersectie strada Avionului cu strada Aripilor – telefon: 0733.050.462.
  • Birou Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) – telefon: 0733.050.051.
  • Birou Sector 3: Bulevardul Basarabia nr.256 G, etaj 7 – telefon: 0733.054.904.
  • Birou Sector 4: Strada Podul Inalt nr.6, zona Berceni – telefon: 0733.054.287.
  • Birou Județ Ilfov: Chitila, pe DN7, Strada Banatului nr.4 – telefon: 0733.054.293.